Activitats Espaiamics

ESPAIAMICS

POSA’T EN FORMA AMB l’ART CONTEMPORANI
CURS D’INTRODUCCIÓ A L’ART CONTEMPORANI

Té l’objectiu de donar eines teòriques i pràctiques a tothom qui tingui interès a entrar en contacte amb la creació contemporània. El curs va adreçat a persones majors de 16 anys que, sense una prèvia formació, tenen curiositat pel món de la contemporaneïtat artística.

A CÀRREC de Jordi Ribas Boldú

Dates: Dilluns 21 de desembre i dimarts 22 de desembre, de 18 a 20.30 h
Lloc: Espai d’Art Contemporani de Castelló
Preu: 10 €. Estudants i aturats 5 €. Socis d’AMICS gratuït
Apuntar-se: 675537079; amicsdelespai@gmai.com
1ª Sessió

APUNTS PER A UNA HISTÒRIA DE L’ART DE L’ARA MATEIX: LLENGUATGES I FORMATS, ACTITUDS I POSICIONAMENTS CRÍTICS. La sessió planteja les fites d’una cronologia de l’art contemporani (1960 – 2015), tenint en compte la primera i segona avantguardes de l’art del segle XX. Proposa estratègies lúdiques d’aproximació a l’obra d’art i, a partir d’aquí, planteja un seguit de temes oberts de debat i reflexió.

2ª Seesió

SISTEMES DE L’ART CONTEMPORANI. EINES I RECURSOS A L’ABAST
Es presenta quins són els protagonistes de l’art contemporani i quins són alguns dels seus escenaris determinants (la política, el mercat, la crítica, etc.). Al mateix temps, es proposa una reflexió sobre el protagonisme del/s públic/s i els seus rols i eines per entendre la complexitat del vocabulari que utilitza l’art contemporani. La sessió es conclou situant quins són els espais d’art més propers i també donar protagonisme als contextos de formació, biblioteques i espais de documentació més assequibles. S’acompanya d’una bibliografia bàsica i d’un seguit d’altres recursos a l’abast (webs, blocs, etc.).

JORDI RIBAS BOLDÚ (Riudebitlles, 1972). Llicenciat en Història de l’Art perla Universitat de Barcelona (1992-1997). Ha col·laborat en diferents projectes educatius al voltant de l’art contemporani per a l’associació Experimentem amb l’art, l’Es Baluard de Palma, el Laboratori de les Arts de la Fundació “la Caixa” i la Diputació de Barcelona. Ha estat professor d’educació visual i plàstica a secundària i ha realitzat també cursos de formació per a mestres d’educació visual i plàstica. Ha estat el responsable de comunicació i mediació del CA Tarragona Centre d’Art (2011-2013). Actualment treballa com a responsable d’acció cultural i educativa de VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Cat. a Vilafranca del Penedès.