5x5Castelló2010
Premi Internacional d'Art Contemporani
Diputació de Castelló

16 de juliol 2010

26 de setembre 2010

5x5Castelló2010. Premi Internacional d’Art Contemporani Diputació de Castelló és un projecte expositiu generat pel Espai d’art contemporani de Castelló amb el desig de potenciar el diàleg entre diferents generacions de creadors. Per a això ès fonamental el procés de selecció dels artistes participants.

Eixe procés es desenvolupa mitjançant tres fases consecutives, la connexió de les quals ès fonamental a l’hora de consolidar els objectius previstos.

La primera fase va consistir en l’establiment de contactes amb cinc artistes de prestigi internacional, als quals se’ls va encomanar la tasca de proposar un llistat d’altres cinc artistes contemporanis que, segons llur criteri, estigueren exercint un treball artístic de qualitat evident i sobrat risc creatiu. Per a la present edició este primer grup l’han compost els noms següents: Marina Abramovic, Eija-Liisa Ahtila, John Baldessari, Esther Ferrer i Antoni Muntadas.

Una vegada acceptada la proposta per estos darrers i obtinguts els diferents llistats es va iniciar la segona fase del projecte, en què es va establir contacte amb cada un dels artistes inscrits en les diferents llistes. A tots ells se’ls va explicar tant els criteris i intencions del certamen com també el nom de l’artista que va considerar els mèrits del seu treball per a formar part de la convocatòria. Després de ser coneixedors de la proposta, cada un dels artistes ha sigut lliure d’acceptar la participació en el certamen. Una participació que ha consistit en la selecció d’una de les seues obres.

La tercera fase es tradueix en la realització d’una exposició enque participaran: Eugènia Balcells, Davide Balliano, Ricardo Basbaum, Joshua Callaghan, Alejandro Cesarco, Anne-Marie Cornu, Nikhil Chopra, Marcelline Delbecq, Thea Djordjadze, Omer Fast, Terike Haapoja, Terence Koh, Rogelio López Cuenca, David Maljkovic, Pascale Marthine Tayou, Eva and Franco Mattes, Michèle Métail, Hiroharu Mori, Ana Navarrete, Tarja Pitkänen-Walter, Marjetica Potrc, Grethell Rasúa Fariñas, Analia Saban, Roi Vaara, Nico Vascellari.

Paral·lelament la direcció de l’EACC convocarà la creació d’un jurat compost majoritàriament per crítics d’art o directors de museus, que seran els encarregats d’atorgar el premi. La concessió del premi pel jurat atendrà al principi de qualitat i excel·lència de la peça premiada.

Artistes participants
Decissió del Jurat