« Espaicinema / 2016

— RAK TI KHON KAEN (Cementery of Splendour)

29 NOVEMBRE / 01 DE DESEMBRE

RAK TU KHON KAEN (CEMETERY OF SPLENDOUR)

Direcció: Apichatpong Weerasethakul / Guió: Apichatpong Weerasethakul / Fotografia: Diego García / Nac.: Tailàndia / Any: 2015. Color 122 min. (VOSE)

Repartiment: Jenjira Pongpas, Banlop Lomnoi, Jarinpattra Rueangram, Petcharat Chaiburi, Tawatchai Buawat, Sakda Kaewbuadee, Sujittrapon Wongsrikeaw, Bhattaratorn Senkraigul, Pongsadhorn Lertsukon, Apinya Unphanlam i Sasipim Piwansenee.

L’escenari central de Cemetery of Splendour és una escola reconvertida en hospital improvisat per a acollir uns soldats que han caigut presos d’una estranya narcolèpsia. En els terrenys adjacents,   on les excavadores treballen suposadament per a una instal·lació  programada de fibra òptica, estava el cementeri dels antics reis tailandesos; ara també viuen allí unes deïtats que el cineasta integra en l’acció com un paisatgista integraria el pas de la brisa, les quals absorbixen l’energia dels dorments per a continuar desenvolupant les seues batalles en l’altre costat. La relació d’afecte que naix entre la cuidadora i un dels soldats dorments va florint lentament, com una rara orquídia en l’acollidor jardí de misteris i estranyeses que és esta pel·lícula que cal considerar una inconfusible cristal·lització de la insubornable i única personalitat del seu creador.

Ciclo Dancing in the dark side: Cada dia una pelicula diferent
Dimarts i Dijous 20.00 h

DANCING IN THE DARK SIDE