« Espaicinema / 2017

— RARA

01/08/2017

RARA

Direcció: Pepa San Martín
Guió: Pepa San Martín /Alicia Scherson
Fotografia: Enrique Stindt
Repartiment: Julia Lübbert, Emilia Ossandon, Mariana Loyola, Agustina Muñoz
XILE, 2016
COLOR 88 min VO

Que t’agraden els xics, trobar, al mateix temps, que són estúpids, ser superpròxima a la teua millor amiga, i encara així no contar-li els secrets, tindre problemes en el col·legi i uns pares avorrits: aquest és el tipus de problemes a què s’enfronta una xiqueta de 13 anys. Per a Sara això no té res a veure amb el fet que la seua mamà visca amb una altra dona. Però son pare no pensa el mateix…
L’òpera prima de la xilena Pepa San Martín parla del poder opressor de la normalitat, a través d’una xiqueta. Pel·lícula llatinoamericana guanyadora del Festival de Sant Sebastià. Està inspirada en el cas de la jutgessa Karen Atala, que va perdre la manutenció de les seues dues filles per ser lesbiana. No obstant això, el film fuig d’ubicar-se dins de l’activisme o de la militància de les minories sexuals, i mostrar els prejuís dels sectors més acomodats i conservadors de la societat.
La direcció de les actrius i els actors té molt de mèrit, la quotidianitat flueix de manera natural, és per això que cal felicitar la productora per un càsting molt encertat.

Ciclo Dancing in the dark side: Cada dia una pelicula diferent
Dimarts i Dijous 20.00 h

DANCING IN THE DARK SIDE