« Espaididàctic / 2017

— GUIA CONTEMPLATIVA DE CASTELLÓN

Del 04 al 06 d’abril 2017

GUIA CONTEMPLATIVA DE CASTELLÓ

Taller d’exploració a càrrec de Javier Abarca

Aquesta ruta guiada està basada en la visió subjectiva de l’entorn urbà defesa en els texts situacionistas, i convertida en experiència diària per grafiters i exploradors urbans. La ruta recorre una ciutat paral·lela, lliure del control del capital, i aliena als seus predicibles espais de producció, transport o consum. Una ciutat en què qualsevol cosa pot succeir.

Aquesta ciutat paral·lela s’expandeix en la contornada de la ciutat coneguda, en forma de descampats, zones en construcció i espais adjacents a grans infraestructures. Però també es filtra dins d’aquesta, i ocupa tots els clevills que el sistema no usa: en solars, davall dels ponts, al llarg de vies fèrries, carreteres i rius, en estructures abandonades i túnels.

L’absència de control fa d’aquesta ciutat un espai natural de moviment per als marginats, des de vagabunds a grafiters. Per al ciutadà de peu, deshumanitzat pel comerç i el control, recórrer aquest territori suposa un sorprenent gir en la percepció, i proporciona un espai de contemplació, de contacte amb la verdadera existència.

Javier Abarca (Madrid 1973) és artista, investigador i docent especialitzat en grafit i art urbà. Figura principal de la primera generació del grafit espanyol, va impartir entre 2006 i 2015 una assignatura sobre grafit i art urbà en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid a Aranjuez. Va fundar la web Urbanario en 2008. Ha desenrotllat treballs de docència, crítica, comissariat i direcció d’esdeveniments per a museus i institucions d’Espanya i Europa.

 

Horari: de les 16.00h a les 20.00h

Preu: Gratuït.

Mode d’inscripció: A través de l’adreça electrònica  actividades@eacc.es

Fi de la inscripció: divendres 31 de març.

Places Limitades: 15 persones