« Espaididàctic / 2014

— Nit de l’art

PROGRAMA NIT DE L’ART

PRESENTACIÓ PROJECTES HÀBITAT ARTÍSTIC

Horari: 20.00 h

La present edició d’Hàbitat artístic Castelló és el fruit de la col•laboració establida entre l’Excel•lentíssim Ajuntament de Castelló i l’Espai d’art contemporani de Castelló. L’actual proposta acull els treballs realitzats per Adrián Samit (GlogauAIR), Agustín Serisuelo (Terrain vague), Carlos Montaño (Qandil), Gema del Rey (Ni xitxa ni llimonà), Mauro Guzmán —Studio Brócoli— (Luna o naranjas). Tot això davall el comissariat de Lorenzo Sandoval.

ERICK BELTRÁN (PERFORMANCE)

Horari: 20.30 h

D’unitats, ferramentes i màquines

L’existència d’una cosa depén de com dividim el món. L’acte de separar en elements el contínuum de la realitat, genera límite, forma i funció. En l’origen d’esta divisió hi ha la idea d’una unitat base. Què és una unitat? Com es determina? És possible variar la unitat? Estan predeterminades? Què va ser primer, la unitat o esta fragmentació?

Les eines són utensilis que ens ajuden a realitzar esta divisió i per tant a aconseguir una forma. Les eines són inherents a la intenció de forma? Les eines contenen formes limitades? Es poden llegir les eines? Com llegir el detall?

Les màquines són generadores de formes encara no visibles, de canvis d’escala. Existeixen formes sense unitat? Les màquines poden generar un ordre independent d’una intenció? Què és una escala? El problema de la realitat és exclusivament un problema de combinació de possibles fragments?

Totes estes qüestions són el nuc conductor a través del qual l’artista mexicà Enrik Beltrán desenvolupa la seua proposta performativa.

PECHA KUCHA NIGHT CASTELLÓ

Horari: 22.00 a 24.00 h

Pecha Kucha Night Castelló és una trobada de creatius organitzat per La Exprimidora, l’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, en la qual exposen els seus treballs de manera senzilla i informal.

Originàriament creada per Astrid Klein i Mark Dytham a Tòquio en 2003, la PKN s’ha estés a més de sis-centes ciutats de tots els continents i s’ha convertit en un format per a compartir idees i mostrar el talent creatiu de cada ciutat.

L’esdeveniment es caracteritza pel seu ràpid format d’exposició de projectes que fa que es mantinga un alt nivell d’interés, ja que cada presentador usa 20 imatges que es mostren durant 20 segons (en total 6 minuts i 40 segons).

Ponents Pecha Kucha Castelló Vol.6

María Fontes, Bicicletas BCSparrow, Yorokobu, Jordi Font de Mora, Pepa’s Party, Pablo Font, Mª Carmen López Olivares, Juarez Casanova, Eugenio Ghirardi, Voltio.

 

Més informació: www.pechakuchacastellon.com