« Espaididàctic / 2013

— Presentació de la revista Concreta 02 (tardor 2013) i Romance de las plazas, d’Isaías Griñolo

Presentació de la revista Concreta 02 (tardor 2013) i Romance de las plazas, d’Isaías Griñolo

09/11/2013
20.00h / Entrada gratuïta. Aforament limitat

Editorial Concreta sorgeix en 2011 d’un desig compartit i d’una carència: el desig de construir una plataforma des de la qual contribuir a la reflexió contemporània sobre la imatge (a través de la publicació d’una revista semestral i una sèrie de llibres d’artista), i de fer-ho des d’un lloc precís, una comunitat marcada durant els últims 15 anys per la desaparició sistemàtica de la infraestructura cultural dedicada a les arts plàstiques i visuals. 

Concreta 02 (tardor 2013) és el tercer número de la revista, i reflexiona sobre les nocions del rastre, la resta, l’excedent o el motle però també qüestions relacionades amb el rostre i el document en les arts del temps. Arreplega textos de Liz Kotz, Maria Mühle, Lola Hinojosa, Víctor del Río, Lorena Alonso-Muñoz, Mela Dávila i Thierry de Duve, entre altres; i també artistes com ara Yto Barrada, Hans-Peter Feldmann, Oier Etxebarria i Vicente Tirado.

D’altra banda, Isaías Griñolo presentarà Romance de las plazas, un treball de rastreig que va arreplegant materials a mesura que l’autor acompanya aquells que mentre caminen van dient “no”. Pren la forma d’una “màquina de trobar” on es barregen el cant flamenc, la poesia i els arxius generats en eixe caminar… per a trobar el que ens envolta. En esta ocasió Romance de las plazas es presentarà davall el paraigua de Los Flamencos, un grup de treball format pel cantaor Niño de Elche, el poeta Antonio Orihuela i l’artista Isaías Griñolo. De vegades Los Flamencos col·laboren amb altres autors, esta vegada amb el poeta Enrique Falcón.

L’activitat anirà a càrrec de Nuria Enguita, Laura Vallés (editores), Vicente Tirado (artista), Isaías Griñolo (artista), Enrique Falcón (poeta) i Niño de Elche (cantaor).