« Espaididàctic / 2007

— Taller Didàctic 3 / Espais transitables. Accessos indirectes a la cultura contemporània

19 i 20 d’octubre / 26 i 27 d’octubre
Divendres: de 16.00 a 19.00 h
Dissabte: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h

En este taller es planteja una anàlisi de les diferents maneres de fer art i educació a la recerca d’un model pedagògic útil i compromès, utilitzant la pluralitat de les manifestacions artístiques contemporànies com a plataforma des de la qual contribuir a la creació d’un nou sentit social des de l’escola. La vinculació entre art i educació transversal ens permet introduir les pràctiques artístiques en l’aula tal com s’esdevenen fora d’ella, és a dir, amb una implicació activa en problemàtiques de tot ordre.

El taller està especialment dirigit a aquells que volen explorar alternatives a les actuals rutines de l’Educació Secundària Obligatòria i que consideren la importància d’afavorir la creació d’experiències educatives que plantegen altres maneres de relacionar-se amb l’art contemporani, la societat i l’escola.

A través de les diferents sessions es consideraran les relacions que existeixen entre les obres i el context sociocultural específic en què es generen i es reben, construint significats útils per a l’aula i per a la interacció dels estudiants amb l’entorn.

INSCRIPCIÓ 
Fi de l’inscripció: 18 d’octubre, en la recepció de l’EACC o per correu postal
Places limitades
Preu: 30 €
Compte bancari: 2077 0580 45 3106383552 Bancaixa
Presentació de la documentació: Servei d’Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I, Edifici Rectorat. Campus del Riu Sec. 12071. Castelló de la Plana o Recepció de l’EACC

Fernando Hernández. Canviar les preguntes per explorar per noves respostes
Clara Boj. Educació i Art Contemporani: vincles, tàctiques i possibilitats