« Espaididàctic / 2008

— Taller Didàctic 5 / Espais transitables. Accessos indirectes a la cultura contemporània

7 i 8 de novembre / 14 i 15 de novembre
Divendres: de 16.00 a 19.00 h
Dissabte: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h

La irrupció d’internet i de les plataformes de contingut generat per l’usuari (UGC) ha ampliat les possibilitats de participació ciutadana en la comunicació social. Els mitjans tradicionals estan perdent l’exclusiva com a narradors privilegiats de la societat. L’objectivitat com a valor periodístic es qüestiona i els índexs de credibilitat de la premsa estan en el seu pitjor moment. Alhora, fenòmens com el periodisme ciutadà, els blogs o blocs i la proliferació de vídeos en línia demostren que existeix una necessitat per altra classe de comunicació més personal.

L’objectiu del curs és donar a conèixer el llenguatge dels mitjans de comunicació i les seues formes de producció per a desenvolupar una actitud crítica com a ciutadans, i participar en la societat utilitzant les possibilitats de creació i distribució que ofereixen els mitjans socials en Internet. Els tallers estan dirigits a estudiants de periodisme, professors d’instituts i universitat, responsables de comunicació d’entitats cíviques, així com a ciutadans i ONG que vulguen difondre els seus missatges a través de la xarxa. En definitiva, a qualsevol persona interessada en la intervenció i participació social adaptada als nous llenguatges del segle XXI, especialment a aquells que vulguen incidir en els sectors més joves, en la coneguda com generació 2.0.

INSCRIPCIÓ 
Fi de l’inscripció: 6 de novembre, en la recepció de l’EACC o per correu postal
Places limitades
Preu: 30 €
Compte bancari: 2077 0580 45 3106383552 Bancaixa
Presentació de la documentació: Servei d’Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I, Edifici Rectorat. Campus del Riu Sec. 12071. Castelló de la Plana o Recepció de l’EACC

Tíscar Lara. Comunicació ciutadana en l’era. De la recepció crítica a la producció creativa
Georgina Cisquella. Periodisme ciutadà: una altra manera de participar