« Espaididàctic / 2014

— Touché o el joc de l’esgrima (Taller)

Touché és un taller didàctic dirigit a grups d’estudiants entre els 10 i els 16 anys. Este «joc de l’esgrima» els endinsarà, al llarg de 45 minuts i mitjançant una successió d’activitats pràctiques, en l’estudi del moviment corporal propi dels «tiradors». L’estudiant aprendrà a ser conscient dels seus moviments, jugant amb un temps, un espai i una energia determinada que li permetran acostar-se al món de l’esgrima. Durant este procés es desenvolupa un diàleg mut, amb una comunicació que es fa a través del gest i l’autoconeixement. En este punt, l’esgrima s’acosta a un bon nombre d’accions artístiques contemporànies, i constitueix en si mateixa un art propi.

En resum, Touché o el joc de l’esgrima és una experiència d’iniciació a una disciplina que ha format part d’alguns passatges més apassionants de la història, que ha inspirat línies i imatges de la millor literatura i del cinema d’aventures; i que a pesar de la seua antiguitat continua sent una gran desconeguda i un dels esports més estètics que puguen contemplar-se.

L’activitat tindrà lloc del 14 al 24 d’octubre. Es faran quatre sessions diàries en horari de 10 h, 11 h, 12 h i 13 h; l’activitat té caràcter gratuït però és necessària la sol·licitud prèvia a través de l’adreça electrònica actividades@eacc.es o telefonant al 964 72 45 40.