« Espaididàctic / 2015

— WORKSHOP: OBRA COMPLETA / FUERA DE ACTO

 

PLANTEJAMENT

La representació teatral descansa sobre un acord tàcit entre públic i actors que gestiona la il•lusió del fet escènic i consisteix a acceptar que el que ocorre en l’escenari és una forma de veritat consentida durant el temps de la representació.

En la quotidianitat la realitat també es construeix mitjançant pactes i representació de rols. Mitjançant convenis no escrits ens relacionem amb els altres i establim acords temporals per a la construcció de realitats. D’esta manera participem de la creació d’un espai públic basat en la representació.

PROPOSTA

El director i dramaturg lisboeta André E. Teodosi i l’artista plàstic Javier Núñez Gascó proposen en Workshop: Obra completa/Fuera de acto una ruptura d’acords i la creació de nous pactes. Amb este objectiu i amb el ferm desig que les obres canvien i actuen com a catalitzadors depenent del contingut amb que s’òmpliguen, es planteja un laboratori-de-construcció en què cada participant puga aportar idees i interpretacions, un taller teòric pràctic organitzat per l’EACC i dirigit a persones amb interés especial en les arts plàstiques i escèniques.

Es tractarà de rellegir els rols que funcionen dins de les arts escèniques en relació amb el display expositiu, els modes de reconeixement de l’objecte, la seua possibilitat de produir acció i la càrrega performativa generada per l’observador. En definitiva, es treballarà sobre la possibilitat d’inversió de sentit en l’objecte artístic, la capacitat de dotar-lo d’intenció i actuació, i com això afecta la mirada condicionada de l’espectador.

El taller se celebrarà en el mateix espai expositiu que albergarà la mostra posterior Fuera de acto, i es convidarà els participants a col•laborar en la construcció del que pretén ser una exposició diferent. Les aportacions immediates generades durant el diàleg entre els participants, l’artista plàstic i l’expert en dramatúrgia serviran per a configurar les accions que es realitzaran en la inauguració de l’exposició.

—————————————————————————————————————

DADES PRÀCTIQUES

PARTICIPANTS: màxim 20 persones

DATA: del 26 al 30 de gener de 2015

TERMINI D’INSCRIPCIONS: Fins al 23 de gener, per correu electrònic actividades@eacc.es

FORMA DE PAGAMENT: A la recepció de l´EACC

HORARI:

Dilluns i dijous de 16 a 20.00 h

Dimarts i dimecres de 12 a 20.00 h

Divendres de 18 a 22.00 h

LLOC: Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC)

PREU: 5 €