« Espaiobert

— Sota el sol / Lawrence Weiner

Al febrer del 2010 es va inaugurar en el Parc «El Pinar» del Grau de Castelló el projecte Sota el sol  concebut per Lawrence Weiner per a un espai públic de la ciutat de Castelló.

La peça, que va quedar instal·lada de forma permanent en el Parc, consistix en un conjunt de tres mòduls de gran format, revestits de gres porcelánico. Cada u dels mòduls té 1 metro d’alt x 20 d’ample i en la seua totalitat l’obra ocupa una superfície de 70 m2. El material de gres porcelánico utilitzat per a revestir-la fue produït de manera exclusiva per a este projecte.

Esta obra pública fa referència a qüestions com Què constituïx una escultura pública?, Qui i on està eixe públic? Weiner reitera estes preguntes amb este projecte que es du a terme en tres llengües, valencià, castellà i anglés.