« Espaiobert

— CICLE AUDIOVISUALS D´ARQUITECTURA

Cicle Audiovisuals d’Arquitectura

ANTONI GAUDÍ.
Un arquitecte messiànic

(Dirigit per Gabriel Petit)

El documental “Antoni Gaudí. Un arquitecte messiànic” pertany a la col.lecció arquia/documental editat al 2010 per la Fundació Caja de Arquitectos i parteix de la Barcelona en ple creixement del segle XIX, on Gaudí començà la seua carrera d’arquitecte i realitzà la part essencial de la seua obra fins a acabar convertint-se en una llegenda en vida per a la ciutat.

Aquesta col.lecció suposa la recuperació d’un material dispers i fins ara inèdit a Espanya d’inestimable valor per al món de l’arquitectura. Cada volum reuneix informació recopilada especialment per a cada número per un arquitecte espanyol: fotografies, dibuixos, comentaris, escrits o entrevistes. Aquest documental dedicat a l’arquitecte Antoni Gaudí està dirigit per Gabriel Petit, amb una duració de 52 minuts i en francés com a llengua original i subtítols al castellà.

ANTONI GAUDÍ (1852-1926)

És considerat en l’actualitat un referent universal de l’arquitectura, si bé els seus propis conciutadans no foren capaços de percebre l’excepcionalitat de la seua obra, que, per un costat, trencava els motlles de la tradició vigent dominada pel neoclassicisme del segle XIX i, per un altre, tampoc s’identificava amb l’estil dominant a Catalunya: el Modernisme. No va ser fins als darrers anys de la dècada dels cinquanta quan s’inicià un corrent d’interés internacional per la seua obra, recolzada per figures com Salvador Dalí, Le Corbusier, Josep Lluís Sert, Henry-Russell Hitchcock o Bruno Zevi.

Dimecres 19 d’abril de 2017

De 19:30 a 20:30 Espai d’Art Contemporani de Castelló (Carrer de Prim s/n)

Activitat gratuïta

INSCRIPCIÓ

www.ctac.es/cursos