« Espaiobert

— RYOJI IKEDA

Concert audiovisual. datamatics [ver 2.0]

Direcció, concepte i composició: Ryoji Ikeda

Computació gràfica, programació: Shohei Matsukawa, Daisuke Tsunoda, Tomonaga Tokuyama

datamatics és un concert audiovisual de la sèrie homònima de Ryoji Ikeda, que forma part del projecte artístic produït per l’Espai d’art contemporani de Castelló.

Utilitzant dades pures com a font d’elements sonors o visuals, Ryoji Ikeda combina presentacions abstractes i mimètiques de matèria, temps i espai. D’aquesta manera l’artista explora les nostres possibilitats de percebre aqueixa multisubstància invisible de dades que impregna el nostre món, projectant una dinàmica imatgeria generada per ordinador en un contingut blanc i negre, en el qual no falten uns suggestius tocs de color. Les intenses i, alhora, minimalistes representacions gràfiques de dades creades per Ikeda avancen per múltiples dimensions: a partir d’unes seqüències 2D de patrons derivats d’errors de disc dur i estudis de codis software, les imatges passen a adoptar la forma d’impressionants visions de l’univers en 3D. Les escenes finals afegeixen una dimensió extra, fruit d’un processament matemàtic tetradimensional, en oferir unes vistes espectacularment i aparentment infinites.

Una poderosa i hipnòtica banda sonora acompanya les imatges per una meticulosa disposició en capes de components sònics, generant uns espais acústics immensament i aparentment il•limitats. datamatics és una peça poderosa i sorprenentment executada que marca una fita tan significativa com excitant en l’obra d’Ikeda.

 

Lloc: Paranimf Universitat Jaume I de Castelló

Data: 15 d’octubre

Horari: 20:00h

Duració: 55’’

Preu: 5 € / Amics de l’Espai: 3,50 €