« Espaiobert

— SESSIÓ 5

Carles Salvador, Elogi a un xiprer i Orfeu filmat en el camp de batalla conformen una nova edició de Sessió Contínua en el EACC

Divendres que ve 31 de març, a les 20.00 hores, tindrà lloc la cinquena edició de l’activitat Sessió  Contínua a l´Espai d’Art Contemporani de Castelló.

En aquesta ocasió el cinema independent valencià dels anys 60 i 70 serà el protagonista de la sessió. Dues pel·lícules d’aquesta escena underground ens ajudaran a viatjar a una altra època i a una altra manera de fer i entendre el cinema.

El cineasta i escriptor castellonenc Alfred Ramos estarà present per a explicar i contextualitzar la realització de Carles Salvador, Elogi a un xiprer. El film, que va codirigir l’any 1979 amb Joan Vergara, gira entorn de la figura del poeta i lingüista Carles Salvador i transcorre a cavall entra la ciutat de València (on va nàixer el poeta) i el municipi castellonenc de Benassal, on va exercir com a docent.

D’altra banda, complementarà la sessió el cineasta turolense Antonio Maenza, un dels principals exponents en el cinema underground i independent nacional, que en Orfeu filmat en el camp de batalla (pel·lícula realitzada també a València l’any 1969) posa de manifest tots els plantejaments revolucionaris del cinema i del pensament de la seua època.