« Espaiobert

— Sincronies. Projectes d’intervenció artística contemporània

Sincronies. Projectes d’intervenció artística contemporània és un nou projecte d’art públic concebut i produït per l’Espai d’art contemporani de Castelló i la Universitat Jaume I, per al territori de la província de Castelló i amb l’objectiu de produir una constel·lació d’art permanent i temporal en la seua geografia.

La nostra intenció parteix de la idea de potenciar l’aproximació a l’art contemporani en localitats de la província de Castelló que per distintes raons es veuen sempre desplaçades d’eixa possibilitat. Tot això a través de la creació de relacions entre el veïnat, les institucions participants, l’artista i el paisatge que els acull. D’esta manera, l’EACC i l’UJI uneixen esforços per a crear un espai de gestió d’estos projectes de caràcter permanent o temporal a la província que formaran part d’una col·lecció per a la mateixa.

Per a això el projecte requereix una naturalesa plural i evidentment experimental, no tancat a la creació d’una peça específica sinó obert a les possibilitats que cada artista en particular plantege.

Les actuacions artístiques de diferent naturalesa són pensades i creades per a l’entorn en què s’ubiquen. Esta condició de l’obra li atorga un caràcter específic, que fa que es fonga amb l’espai i que, doncs, tot el seu valor depenga de l’entorn que la rodeja i de les seues circumstàncies. Això implica que els projectes es fusionen amb el context, la seua història i la seua tradició. En definitiva, amb les seues realitats.

 

Projecte de Lara Almarcegui

LA-RE-MI-LA FESTA DE LA ROBA BRUTA. SANT MATEU 2014. PROJECTE DE JORDI COLOMER

LA-RE-MI-LA-FESTA DE LA ROBA BRUTA. NIT DE L’ART 2015