« Espaisonor / 2016

— ALFREDO COSTA MONTEIRO

ALFREDO COSTA MONTEIRO

Divendres 8 d’Abril a les 20:00h. Entrada Lliure.

Fins a l’acordió i més enllà

Artista i poeta sonor amb llarga trajectòria internacional. Va nàixer a Porto en 1964. Va estudiar Escultura/Instal·lació amb Christian Boltanski en l’Escola de Belles arts de París, i en 1992 es va traslladar a Barcelona, on viu i treballa actualment.

Acostumat a treballar en els extrems del so, que van des de solos acústics per a paper fins a accions on el volum adquireix una presència literalment física, porta creant des de 2001 diversos projectes de música improvisada, utilitzant cada vegada una instrumentació diferent, com l’acordió, la guitarra preparada, el tocadiscs, diversos dispositius electroacústicos o objectes ressonants, de manera a atribuir a aquests projectes identitats i adreces múltiples.

Compta amb una molt extensa discografia en segells europeus, japonesos i nord-americans, com Potlatch, Entr’acte, Another Timbre, Monotype Records, Mikroton Recordings, Creative Sources, Hibari Music, Cathnor, Antifrost, Rossbin, etc… en sol i en diferents formacions.

Ha col·laborat amb innombrables músics, coreògrafs, ballarins, artistes visuals, cineastes i videoartistas de nacionalitats molt diverses i ha fet gires per tota Europa, Canada i Japó.

info: http://www.costamonteiro.net/

_

Concierto íntegro: _

Entrevista: _

Monográfico:

_

_

EACC_CostaMonteiro_01 EACC_CostaMonteiro_10 EACC_CostaMonteiro_08 EACC_CostaMonteiro_05 EACC_CostaMonteiro_02