« Espaisonor / 2017

— DANIELLE DE PICCIOTTO & ALEXANDER HACKE

07/07/2017, a les 21 h

DANIELLE DE PICCIOTTO & ALEXANDER HACKE

PERSEVERANTIA

El seu treball és versàtil i poc convencional. La parella d’artistes germano-nord-americans, Danielle de Picciotto i Alexander Hacke, és reconeguda internacionalment. Ella és la cofundadora de la Love Parade, ell és membre fundador de la banda Einstürzende Neubauten i ambdós són membres de Crime & The City Solution. Des de 2010 porten una vida nòmada, de gira pel món.

La causa de la seua inquietud: la gentrificació, la supressió de l’individu, l’augment del nivell de vida i la incessant comercialització i venda de tots els valors per part de la indústria. «Com a artista, cal trobar noves formes de treballar amb integritat en l’art i la música. Els vells patrons ja no funcionen».

L’actuació és principalment instrumental amb algunes paraules de Danielle de Picciotto. Junt amb el cant polifònic d’Alexander Hacke, el ronc i el grinyol de la samfoina i l’autoarpa, les melodies melancòliques del violí i el brunzit del baix i la guitarra d’Hacke, un món acústic de misteris comparable a sons de la naturalesa o a una banda sonora. En la cançó titulada Perseverantia la parella parla de la perseverança com per a recordar-se a ells mateixos i recordar a tot el món que l’escolte que aquest és un dels secrets. Tots passem per situacions difícils que no sabem a on ens conduiran. Per a aconseguir amb èxit un objectiu, necessitem sobretot una cosa: resistència.