« Espaisonor / 2017

— FRANCISCO LÓPEZ

05/05/2017

FRANCISCO LÓPEZ  21.00 h

Les actuacions sonores de Francisco López van més enllà d’un concert normal. Una intensa i rica experiència d’immersió sonora en la foscor, amb un sistema de so multicanal envolupant i el públic amb els ulls embenats. Mons virtuals de so creats a partir d’una infinitat de fonts originals recopilades en tot el món – des de selves i deserts fins a fàbriques i edificis en múltiples llocs en els cinc continents – i mutades i desenrotllades durant anys d’estudi a través de les habilitats de composició de l’univers de Francisco López.

L’espai es reconfigura amb un sistema de so multicanal envolupant al voltant del públic, que es col·loca en seients disposats en cercles concèntrics enfront de la sèrie d’altaveus. L’acció ocorre en el centre de l’espai (no en l’escenari), per a poder controlar en viu el so mentres el públic l’escolta.

Francisco López és reconegut internacionalment com una de les figures més importants de l’art sonor i l’escena musical experimental. Durant més de 35 anys ha desenrotllat un sorprenent univers sonor, absolutament personal i iconoclasta, basat en una profunda escolta del món. Destruint límits entre els sons industrials i els sons d’ambients naturals, movent-se amb passió des dels límits de la percepció fins al més terrible abisme del poder sonor, proposant una escolta cega, profunda i transcendental, alliberada dels imperatius del coneixement i oberta a l’expansió sensorial i espiritual.