« Espaisonor / 2017

— HORSE LORDS

Espaisonor
HORSE LORDS
Northern Spy, USA
11 d ‘octubre
21h
Reforçant les incessants repeticions del minimalisme modern al motor propulsor del rock and roll, Horse Lords creen una empenta extàtic impulsat per polirritmos en duel que es corben infinitament uns després d’altres. El quartet de Baltimore, compost pel saxofonista i percussionista Andrew Bernstein, el baixista / sintetitzador Max Eilbacher, el guitarrista Owen Gardner i el bateria Sam Haberman, dóna feina sistemes d’afinació arcans per esculpir grooves hipnòtics i profunds del nou rock audaç americà.
Utilitzant un sistema de afinacions microtonals, Horse Lords construeixen capes de línies sincopades que beuen del krautrock, els poli-ritmes africans i el minimalisme clàssic.
El so resultant és alhora rígid i exuberant, estretament entreteixit i amenaçant volar a part, fent les seves actuacions en viu fascinants i emocionants.
Les intervencions en 2016 de llarga durada a Northern Spy Records mostren aquest enfocament visceral a l’actuació en viu, així com el seu interès en l’elaboració de composicions d’estudi que separen i tornen a enganxar les parts constitutives de la seva música en formes més abstractes. Les intervencions van ser presentades en diverses llistes com les «millors» de 2016, incloent la Red Bull Music Academy i la revista The Wire.

«… hipnòtica, fluida i lliure de veus: ritmes i tons que aconsegueixen efecte tràngol a través de la repetició i la disciplina.» Noel Gardner a The Quietus

«A» Interventions «, els riffs ràpids i repetits es converteixen en actes de col·laboració, sobre els drones i les fortes estries esquelètiques que posen l’accent en l’optimisme, i tot es manté unit per la concentració, el temps i la força de voluntat. Ben Ratliff al New York Times.

«Aquesta és una banda que creu que la música experimental té el potencial de ser més que merament estètica, i cadascuna de les seves opcions -com desmuntar els seus instruments i reconstruir-los d’acord amb una lògica musical alternativament parla al desig de rebaixar l’estatus quo – Phillip Sherbourne a Pitchfork