« Espaisonor / 2017

— Off.ELIA / Epi Neuraska & JJ Doc.

7 d’Abril de 2017 / 20h #EspaiSonor

_

Romanticisme Digital

Si bé, en aquest cicle de l’Espai Sonor s’ha reivindicat el paper fonamental del so com a eix sobre el qual s’articulen narratives, músiques i improvisacions; de tant en tant trobem projectes que es fonamenten en la imatge per a després encabir-hi el so com a element embolcallador, com a pàtina emocional i fil conductor performatiu.

Off.Elia és un projecte merament visual i performatiu que adaptat al directe, i a una posada en escena complexa i única, redibuixa i reinterpreta en clau contemporània l’imaginari decimonònic del romanticisme pictóric. Per a tal escomesa, els autors de la proposta agafen la imatge icònica de l’Ofèlia Morta del pintor Sir John Everett Millais per a reinterpretar-la amb codis estètics actuals. Tant és així que és a través de l’electrònica d’avantguarda i el processament de vídeo en temps real com aquesta imatge emblemàtica és retornada a la contemporaneïtat de la mà de dos creadors vinculats al territori com Epi Neuraska i JJ Doc.

Epi Neuraska, creador visual d’Ontinyent, fa anys que desenvolupa un llenguatge visual en temps real a partir de la manipulació del vídeo; conjuntament amb l’artista sonor de Burriana, JJ Doc, han aconseguit teixir una proposta insòlita en el panorama valencià que bé mereix el seu toc d’atenció a l’Espai Sonor.

_