FREGOLI

PERFORMANCE

15 DE MARÇ
QUIM PUJOL

Fregoli és una celebració de l’ésser en moviment, de la capacitat de transformar-nos i de les inesgotables possibilitats que sorgeixen en aquest trànsit. Està inspirat en la figura de Leopoldo Fregoli (1867-1936), un dels transformistes més importants de la història que en els seus espectacles canviava d’aspecte de manera frenètica donant vida a dotzenes de personatges en una mateixa representació.

Com a resposta a la pregunta “què ens queda encara per aprendre de Fregoli?”, Quim Pujol compon i encarna un text en el qual les possibilitats de transformació succeeixen en el llenguatge, sense que l’artista canvie d’aparença. Fregoli juga amb les possibilitats associatives del text per a anar modelant hibridacions temporals i intermitents entre éssers, imatges i idees que condueixen al desbordament del nostre imaginari habitual.

Quim Pujol treballa en els límits entre l’escriptura, les arts en viu i l’art contemporani. Els seus treballs més recents són “ASMR del futur” (2015), “BDSMmm” (2016), “Fregoli” (2017) i “Verd croma” (2018). Ha participat en exposicions com ara “Interval. Accions sonores” (2014), en la Fundació Antoni Tàpies o “Visceral Blue” (2016), en La Capella. Ha coeditat amb Ixiar Rozas el volum “Ejercicios de ocupación. Afectos, vida y trabajo” (Cuerpo de Letra, 2015). Va comissariar “L’estratègia domèstica”, entre el 2010 i el 2011, i la “Secció Irregular” del Mercat de les Flors, entre el 2011 i el 2015. Ha col·laborat amb el PEI del MACBA (Barcelona), Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual (UCLM, Madrid), Encender un fósforo (UNAM, Mèxic), Impulstanz (Viena), SNDO (Amsterdam) o el Dutch Art Institute (Arnhem), entre altres projectes pedagògics.

Divendres 15 de març ………. 20.30 h