LES ESTRATÈGIES DESVIADES/DESVIANTS FUNCIONEN

TALLER

16 i 17 DE MAIG
VALENTINA DESIDERI (amb STEFANO HARNEY)

Valentina Desideri, artista, i Stefano Harney, professor de direcció estratègica, han treballat junts molt més del que s’ha arribat a fer explícit. Junts van publicar per exemple una conversa sobre sabotatge en el qual defensaven el sabotatge com a manera per a eixir-se de la lògica estratega productivista, del càlcul i l’eficiència, a favor d’un altre tipus d’atenció a l’immediat.

Una mica d’aquella conversa reapareix en aquest taller que, d’alguna manera, exposa els fracassos d’estratègies d’aprenentatge per a imaginar alternatives. Tots dos han estat pensant en les condicions que fan possible l’estudi col·lectiu o la posada en comú d’experiències. Han estat revisant els seus experiments recents per a arribar a la conclusió que en gran part les coses solen emergir de l’amorf. El taller arranca, doncs, compartint experiments que van fracassar per a reconéixer que hi ha maneres de sobreviure i de funcionar, fora de la projecció lineal. “Estem identificant que les estratègies desviades funcionen. Ens hem adonat que l’amor i el pensament col·lectiu són el mateix: ajudar l’altre per a descompondre’ns a nosaltres mateixos, permetre l’atzarós i l’acte de soltar sense per això caure en una sensació d’inutilitat o vergonya. És una pràctica que requereix amor i el produeix. Aquest és el tipus d’estudi que fem, el tipus de pensament col·lectiu que voldríem compartir. Estem pensant en quines són les condicions concretes perquè aquest tipus d’estudi (i d’amor) tinga lloc. Estem pensant a generar experiments que puguem compartir i provar, per primera vegada, des d’un lloc de no saber.”

Valentina Desideri va iniciar la seua pràctica en la dansa contemporània en el Laban Center de Londres i després va realitzar un màster en Belles Arts en el Sandberg Institute d’Amsterdam. Fa Fake Therapy [Falsa teràpia] i Politica Therapy [Teràpia política], és una de les coorganitzadores del Perfoming Arts Forum a França i s’implica en lectures poètiques amb Denise Ferreira da Silva. És part de l’Oficina de Imaginação Política, llig i escriu.

Stefano Harney és professor de Direcció Estratègica en la Singapore Management University i cofundador de la School for Study [Escola per a l’estudi], un projecte de docència conjunta. Usa la teoria autonomista i postcolonial per a observar assumptes relacionats amb la raça, el treball i l’organització social. Juntament amb Tonika Sealy Thompson, porta el projecte curatorial Ground Provisions. Els seus llibres recents inclouen: The Undercommons: Fugitive Planning and Black Study (coautor amb Fred Moten, 2013), The Ends of Management (coautor amb Tim Edkins, 2013); i State Work: Public Administration and Mass Intellectuality (2002).

16 i 17 DE MAIG
Dijous………. 15.00 h – 20.00 h
Divendres ……15.00 h – 20.00 h
Inscripció eacc@gva.es

GRATUÏT
El taller comparteix la reflexió conjunta de Valentina Desideri i Stephano Harney. No obstant això, Stefano no estarà present durant el taller.